بانه تی وی
۰ محصول۰ تومان
تعداد محصول انتخابی : ۰ محصولجمع مبلغ سبد خرید من : ۰ تومانپرداخت و تسویه

مقایسه تلویزیون اولد ال جی C1 و تلویزیون هایسنس U8G

۱۴۰۰/۵/۴

امروزه تکنولوژی های زیادی در انواعی از تلویزیون ها قرار گرفته اند. ال جی بالاترین تکنولوژی روز یعنی اولد را برای کاربران آورده است و هایسنس هم با فناوری یولد در تلویزیون های خود، کیفیت تصویر و قابلیت های فوق العاده ای را ایجاد کرده است. بیشترین تغییرات و یا اتخاذ فناوری بر روی نورپردازی تلویزیون انجام می شود و این نشان می دهد که اصلی ترین فاکتور در کیفیت تصویر و شفافیت ان میزان روشنایی و یا نوردهی به پیکسل ها می باشد. در این نوشته تلویزیون اولد ال جی C1 و تلویزیون یولد هایسنس U8G را مورد مقایسه قرار می دهیم.

 

اولد (OLED) چیست؟

اولد به معنی نورپردازی ارگانیکی است. در اولد از لامپ ال ای دی استفاده نمی شود و بلکه از یک لایه استفاده می شود که این لایه نور ابی را تولید می کند. نور ابی از یک فیلتر عبور کرده و به رنگ های مختلف در پیکسل ها تبدیل می شود. در اولد هر پیکسل به صورت مجزا کار می کند و خاموش روشن می شود. پیکسل ها بر روی هم تاثیر نمی گذارند و در نتیجه آن کنتراست بی نهایت شکل می گیرد و رنگ مشکی مطلق نمایش داده می شود. O اولد عبارت Organic می باشد و LED هم به معنی Light Emitting Diode می باشد و این یعنی نورپردازی در اولد پایه ارگانیکی دارد.

 

یولد (ULED) چیست؟

یولد به معنی روشنایی بالا می باشد. در واقعی U به معنی Ultra High و LED هم به معنی Light Emitting Diode می باشد. اما این بدان معنی است که در یولد از یک فناوری استفاده شده است که میزان روشنایی تصویر زیاد شده است. هایسنس در تلویزیون های بالارده خود از فناوری یولد استفاده می کند. یولد همان نورپردازی کوانتوم دات می باشد که در تلویزیون هایس سامسونگ، کیولد QLED نام گرفته است. 

 

صفحه نمایش RGB یا WRGB

 در تلویزیون های LED و ULED و همچنین QLED از صفحه نمایش RGB استفاده می شود. اما RGB چیست؟ در صفحه پیکسل تلویزیون از ساب پیکسل هایی استفاده می شود یعنی هر پیکسل به 3 ساب پیکسل تقسیم بندی می شود. هر ساب پیکسل یک دامنه رنگی را نمایش میدهد. ساب پیکسل R رنگ قرمز، ساب پیکسل G رنگ سبز و ساب پیکسل B رنگ آبی را نمایش می دهد. البته از ترکیب این رنگ ها تصویر نمایش داده می شود. در اولد از پنل WRGB استفاده می شود یعنی در آن هر پیکسل به 4 قسمت تقسیم می شو. ساب پیکسل W به نسبت RGB اضافه می باشد. ال جی از آن برای کمک به دیگر 3 ساب پیکسل RGB استفاده کرده است. این ساب پیکسل همانطور از نام آن معلوم است نور را انتشار می دهد و کمک می کند تا ساب پیکسل ها همیشه به صورت اشباع کار نکنند. باید بگوییم که با توجه به نور پردازی که اولد دارد و این نوع از صفحه نمایش که به کار گرفته استف قابلیت های فوق العاده کاربردی را به تلویزیون بخشیده است که یکی از آن ها زمان پاسخگویی می باشد.

 

زمان پاسخگویی پنل

به مدت زمانی که یک پیکسل خاموش و روشن می شود، زمان پاسخگویی می گویند. در اولد و پنل WRGB آن میزان این زمان در حد 1 میلی ثانیه است و شاید برای تلویزیون یولد هایسنس بیشتر از 5 میلی ثانیه باشد. به هر صورت هر چه این مدت زمان کم باشد، کارایی پنل و یا تلویزیون برای نمایش فریم های سریع بیشتر می باشد و اینگونه تصاویر به صورتی کاربردی تر و شفاف تر نمایش داده می شوند. 

 

 نورپردازی LED یا OLED

در تلویزیون یولد هایسنس U8G از نورپردازی LED از نوع Direct LED استفاده شده است. در این تلویزیون لامپ های LED با آرایش ماتریکسی در پشت پنل قرار گرفته اند و نور لازم را برای پیکسل ها تامین می کنند. این تلویزیون دارای یک صفحه نانوکریستال در بین نور پردازی و صفحه پیکسلی می باشد که نور را نقطه ای می کند تا پیکسل با دقت وشدت بیشتری رنگ ها را نمایش دهند. میزان روشنایی در این تلویزیون هایسنس زیاد استو
در تلویزیون اولد ال جی از لایه آلی استفاده شده است و خبری از LED نیست. در واقع این نور نورپردازی به صورتی ارگانیکی بوده و مولکول های آلی در آن نقش دارند. میزان روشنایی در آن نمی تواند به مانند تلویزیون یولد هایسنس باشد اما خوب خصوصیت این فناوری بوده و به نسبت بسیاری دیگر از رقبا باز بیشتر می باشد. 

 

روشنایی تصویر در تلویزیون LED بیشتر است یا در تلویزیون OLED

بدون شک روشنایی تصویر در تلویزیون ULED هایسنس U8G بیشتر می باشد. این تلویزیون خود می تواند روشنایی بالایی را تولید کند. روشنایی برحسب کاندلا بر متر مربع بیان می شود.  میزان روشنایی تلویزیون U8G برای محتوای SDR یا محتوای روی آنتن برابر با 562 کاندلا بر متر مربع و برای تلویزیون اولد برابر با 302 کاندلا بر متر مربع می باشد. محتوای HDR به روشنایی بیشتری نیاز داشته و تلویزیون یولد U8G دارای روشنایی 702 کاندلا بر متر مربع و تلویزیون اولد ال جی C1 برابر با 628 کاندلا بر متر مربع می باشد. بنابراین روشنایی تصویر در تلویزیون یولد Ug8 بیشتر می باشد. 

 

کنتراست و نمایش رنگ مشکی عمیق به چه معنی است؟

کنتراست به معنی تفاوت است و در اینجا تفاوت بین مشکی و تیره منظور ما می باشد. هر چه میزان این کنتراست بیشتر باشد تصویر در دامنه رنگی تیره بهتر و با جزئیات بیشتر نمایش داده می شود
در زمینه کنتراست برتری با اولد ال جی C1 می باشد و این تلویزیون به نسبت تلویزیون یولد U8G کنتراست بیشتری را دارد. البته تلویزیون U8G هم کنتراست بالایی را دارد اما خوب کنتراست C1 ال جی بی نهایت می باشد. در تلویزیون یولد U8G از تاریکی منطقه ای برای افزایش کنتراست استفاده شده است. کنتراست برای نمایش فیلم ها کارایی بالایی را دارد. رنگ مشکی عمیق هم در تلویزیون اولد C1 بهتر نمایش داده میشود اما خوب تلویزیون U8G هم دست کمی از ان را ندارد. 

 

تلویزیون اولد C1 و تلویزیون U8g، کارایی آن ها در محیط روشن

کارایی تلویزیون برای محیط روشن به 2 فاکتور بستگی دارد که یکی میزان روشنایی پنل و دیگری نوع شیشه صفحه نمایش می باشد. روشنایی هر دو تلویزیون در حدی قابل قبول است که البته روشنایی تلویزیون یولد U8G هایسنس بیشتر است. شیشه هر دو تلویزیون از نوع براق است می تواند بیشتر نورمحیط را منعکس کند و در نتیجه آن کاربر می تواند رنگ ها و روشنایی خود صفحه نمایش را بهتر ببیند. 

 

 کارایی تلویزیون اولد C1 و تلویزیون U8g در محیط کم نور

برای محیط کم نور توانایی تلویزیون در نمایش رنگ مشکی عمیق و کنتراست مهم است. کنتراست در تلویزیون اولد C1 بیشتر می باشد و این تلویزیون می تواند جذابیت بیشتری برای نمایش فیلم ها داشته باشد. تلویزیون هایسنس U8G هم از کنتراست بالایی برخوردار است و می تواند نقشی تعیین کننده در نمایش جزئیات تیره رنگ داشته باشد. هر دو تلویزیون کارایی فوق العاده ای در محیط کم نور و یا نمایش فیلم های سینمایی دارند.

 

فرکانس تصویر 120 هرتز

فرکانس تصویر در هر دو تلویزیون 120 هرتز است. این تلویزیون ها می توانند کیفیت تصویر فوق العاده ای را داشته باشند. فرکانس تصویر 120 هرتز به این معنی است که تلویزیون می تواند هر فریم را 120 بار بازنمایش کند. محتوای موجود در بازار امروزه نرخ فریم 24، 25، 30 و 60 فریم را دارند که فرکانس 120 هرتز می تواند آن ها را به خوبی نویز برداری کند. البته چون این تلویزیون ها دارای پورت HDMI ورژن 2.1 می باشند می توانند کیفیت تصویر 4K را در نرخ 120 هرتز نمایش دهند.

 

کیفیت تصویر 4K

کیفیت تصویر 4k در تلویزیون های مورد مقایسه با نهایت کارایی نمایش داده می شود. در این رزولوشن در صفحه نمایش 8 میلیون پیکسل وجود دارد که این بدان معنی است که تراکم پیکسلی بالا بوده و جزئیات زیادی در واحد سطح نمایش داده می شود. کیفیت تصویر 4K در نرخ های 60 فریم و 120 فریم تولید شده است که با این تلویزیون ها به خوبی نمایش داده می شود. هر دو تلویزیون قابلیت ارتقای کیفیت تصویر را دارند و می توانند فرمت های غیر 4K را با کارایی بالا نمایش دهند.

 

پشتیبانی از فرمت های HDR

هایسنس در تلویزیون U8G از دالبی ویژن و HDR10+ پشتیبانی می کند ولی تلویزیون اولد C1 ،دالبی ویژن و HDR  را نمایش می دهند. از آنجا که هر فرمتی از HDR با تلویزیون هایسنس نمایش داده می شود می تواند هر نوع محتوا را دانلود کرد و با این تلویزیون نمایش داد اما خوب HDR10+ با تلویزیون اولد C1 نمایش داده نمی شود. کیفیت فرمت دالبی ویژن از HDR10+ بیشتر می باشد. 

 

نمایش رنگ و دامنه NTSC

هر دو تلویزیون دامنه رنگ فوق العاده ای دارند. کوانتوم دات در تلویزیون U8G می تواند رنگ های فوق العاده ای را قابل نمایش سازد. اولد ال جی هم با توجه به فناوری که دارد و همچنین پنل WRGB می تواند رنگ ها گسترده را بر روی صفحه نمایش ظاهر کند. هر دو تلویزیون در زمینه نمایش رنگ های غنی یکسان عمل می کنند. 

 

 تنظمیات وکالیبراسیون تلویزیون 

 کالیبره کردن تلویزیون بسیار مهم است. شاید تنظیمات کارخانه با نحوه استفاده شما فرق داشته باشد. یک تلویزیون زمانی که کالیبره می شود می تواند رنگ های بیشتری را نمایش دهد. تلویزیون اولد C1 ال جی و تلویزیون یولد هایسنس با کالیبره کردن دامنه نمایش رنگ غنی تری دارند.

 

ورودی و خروجی ها

هایسنس U8G تعداد 4 پورت HDMI دارد که دو عدد از آن ها ورژن 2.1 و 2 عدد دیگر ورژن 2.0 می باشند. اولد ال جی C1 دارای 4 پورت HDMI ورژن 2.1 می باشد. از این نظر زیاد تفاوتی وجود ندارد چراکه 2 عدد پورت 2.1 هم کافی می باشد. هایسنس دارای 2 پورت USB می باشد که یکی از ان های ورژن 3.0 می باشد. اولد ال جی C1 هم 3 پورت USB ورژن 2.0 را دارد. این تلویزیون ها پورت کامپوننت و کامپوزیت را ندارند و برای آن ها باید از تبدیل HDMI به این پورت ها استفاده کرد. پورت ها هم در کناره ها و هم در قسمت پشت قاب می باشند که در صورت نصب بر روی دیوار هم در دسترس می باشند.

 

پشتیبانی از رزولوشن های موجود

در هر دو تلویزیون رزولوشن 4K پشتیبانی می شود و پایین تر از ان نیز با قابلیت ارتقای کیفیت نمایش داده می شود. در تصویر زیر محتوای پشتیبانی شونده با نرخ نوسازی آمده است:

 

کیفیت صدا و توان صوتی 

کیفیت صدای هر دو تقریبا یکی بوده ولی توان صوتی در تلویزیون اولد C1 بیشتر است. اولد C1 ال جی  دارای سیستم صوتی 2.2 کاناله است که در ان توان صوتی 40 وات است. 20 وات از این میزان توان صوتی با ساب ووفر انتشار می یابد. هم تلویزیون اولد C1 و هم تلویزیون هایسنس U8G از دالبی اتمس، دالبی دیجیتال و DTS پشتیبانی می کنند و صدایی همه جانبه و فراگیری را ارائه می دهند. توان صوتی در تلویزیون هایسنس U8G برابر با 20 وات و سیستم صوتی آن 2 کاناله است.

 

کارایی برای گیمینگ

ویژگی هایی مانند فرکانس تصویر بالا یعنی 120 هرتز، پورت HDMI  ورژن 2.1، قابلیت VRR، زمان پاسخگویی کم، تاخیر در انتقال داده کم، پشتیبانی از G Synce و... برای نمایش تصویر بازی در تلویزیون می تواند کیفیت و جذابیت را افزایش دهد. میزان زمان پاسخگویی پنل و تاخیر در انتقال داده در پورت ها در تلویزیون اولد C1 کمتر و با اختلافی کم می تواند به نسبت تلویزیون U8G هایسنس کاربردی تر باشد. 

 

طراحی و نمای ظاهری

تلویزیون اولد ال جی C1 دارای طراحی پایه وسط است اما پایه آن عریض بوده و به میز تلویزیون عریضی نیاز دارد. تلویزیون هایسنس U8G دارای پایه پروانه ای است که در وسط تلویزیون نصب می شود. پایه در هر دو تلویزیون فلزی است و به خوبی وزن تلویزیون را نگه می دارند. اولد از پلاستیک و فلز ساخته شده و هایسنس از پلاستیک برای ساخت قاب تلویزیون استفاده کرده است.میزان حاشیه پنل در تلویزیون U8G برابر با 1 سانتیمتر و در تلویزیون اولد C1 برابر با 0.9 سانتیمتر می باشد. ضخامت تلویزیون اولد حداکثر4.7 سانتیمتر و در تلویزیون U8G برابر با 9.8 سانتیمتر می باشد. هر دو تلویزیون جذابیت ظاهری  زیادی را دارند  و برای نصب بر روی دیوار اولد جذاب تر به نظر می رسد. 

 

اندازه های موجود در بازار

تلویزیون اولد ال جیC1 در اندازه 48 اینچ، 55 اینچ، 65 اینچ، 77 اینچ و 83 اینچ  تولید شده که البته فعلا فقط اندازه 55 اینچ و 65 اینچ موجود شده است تلویزیون U8G هایسنس هم در اندازه 55 اینچ و 65 اینچ تولید شده است. 

برچسب هاراهنمای خریدراهنمای خرید تلویزیونتلویزیونمقایسهمقایسه تلویزیونتلویزیون اولدتلویزیون پایه کنارمقایسه تلویزیون ال جی C1مقایسه تلویزیون هایسنستلویزیون پایه وسط
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی:
Email:
نظر: