بانه تی وی
۰ محصول ۰ تومان
تعداد محصول انتخابی : ۰ محصول جمع مبلغ سبد خرید من : ۰ تومان پرداخت و تسویه

تفاوت LED با LCD و Plasma، آنها چگونه عمل می کنند؟

۱۴۰۰/۱/۲۱

از سال 2000 تلویزیون های پلاسما و LCD ( کریستال مایع) به صورت رقابتی سعی در اختصاص دادن سهم بیشتر از بازار فروش تلویزیون داشته اند. هر کدام از آنها به صورتی فوق العاده عمل می کنند اما مزیت ها و معایبی را هم دارند. از سال 2007 تلویزیون های با فناوری LCD از تلویزیون های پلاسما جلو افتاده و سهمی زیاد از بازار را به خود اختصاص داده اند، دلیل آن هم ارزانتر بودن و در دسترس بودن LCD بوده است. از سال 2014 تولید تلویزیون های پلاسما توسط شرکت های ال جی و پاناسونیک و سامسونگ و.. متوقف شده است، هر چند امروزه این تلویزیون ها را بعضی از کاربران استفاده می کنند.

پلاسما(Plasma)

صفحه پلاسما دارای بسته هایی از گاز است که با برقراری ولتاژ در آن ها برانگیخته شده و نور UV یا فرابنفش را انتشار می دهند. این نور برای چشم انسان قابل دیدن نیست. درهر پیکسل بلوک های فسفری به سه رنگ قرمز ، آبی و سبز وجود دارد. در تلویزیون پلاسما به نورپردازی نیاز نیست و هر پیکسل می تواند بدون تاثیر بر پیکسل مجاور رنگ را انتشار دهد و از این جهت به تلویزیون های اولد شبیه هستند. تلویزیون پلاسما نمایش کنتراست  یا رنگ مشکی عمیق را به خوبی ارائه می دهد و زاویه دید بالایی را دارد. از انجه که پیکسل های نور یا رنگ را به جهات مختلفی ارائه می دهند نمی توانند کنتراست تلویزیون های اولد را داشته باشند. پلاسما میزان بلور و نویز در تصاویر پر سرعت را به خوبی مدیریت می کند و موجب می شود تا هم تصویر بهتر ارائه شود و هم نویز و بلور کاهش یابد. در زمینه سوختن صفحه نمایش، باید بگوییم که بسیار ضعیف بوده و به نسبت تصاویر استاتیکی ضعفی بزرگ دارند. 

 ال سی دی (LCD)

صفحه نمایش LCD یا کریستال مایع  دارای شبکه های پیکسلی است که در آن هر پیکسل خود به 3 عدد ساب پیکسل دسته بندی شده است. LCD خود به نور پردازی نیاز دارد و نمی تواند از خود نور را انتشار دهد. یک برد نور پردازی لازم است تا به این صفحه نور داده و این صفحه هم رنگ های تصویر را تامین کند تا در نهایت تصویر نمایش داده شود. بین نور پردازی و صفحه LCD از یک فیلتر رنگ استفاده می شود تا میزان نمایش دقیق تر باشد. چون در LCD ، پیکسل ها نمی توانند به خودی خود نور تولید کنند و عملکردی مستقل ندارند، نمی توانند نمایش رنگ مشکی عمیق را به مانند تلویزیون های پلاسما داشته باشند. در تلویزیون های LCD پیکسل ها با جریان و یا نوردهی تغیر جهت می دهند و یا نور را عبور نمی دهند و یا مسیر را برای عبور نور باز می کنند. البته زیاد دقیق عمل نمی کنند. در تلویزیون های LCD دو نوع ، منبع نور پردازی وجود دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم. 
صفحه نمایش LCD بر دو نوع است. اگر آرایش پیکسل ها در آن عمودی باشد به آن صفحه نمایش VA و اگر افقی باشد به آن IPS می گویند. صفحه نمایش VA در تلویزیون های سامسونگ، بعضی از مدل های تلویزیون های سونی، تلویزیون های هایسنس وجود دارد. صفحه نمایش IPS هم در تلویزیون های ال جی به استثنای اندازه های 50 اینچ، 60 اینچ، 70 اینچ و 82 اینچ، بعضی از تلویزیون های سونی و تلویزیون های شیائومی وجود دارد.

تفاوت صفحه نمایش  VA و IPS

 VA یا Vertical Alignment به آرایش پیکسلی عمودی می گویند. در آن کنتراست بالا بوده و رنگ مشکی در رده ای بالا نمایش داده می شود. پیکسل های عمودی نور کمی را از کناره ها عبور می دهند و زاویه دید کمی دارند. از آن طرف پنل LCD با آرایش افقی پیکسلی، IPS یا In- Plane Switching نامیده می شود و نور زیادی را از کناره های پیکسلی عبور می دهد و زاویه دید بالایی دارد. پنل IPS کنتراست و نمایش رنگ مشکی را در رده ای پایین تر از پنل VA ارائه می دهد.

آرایش پیکسلی در تلویزیون LCD

نورپردازی(Backlight) برای تلویزیون LCD

در تلویزیون های LCD از دو نوع منبع نورپردازی استفاده می شود. نورپردازی در تلویزیون های LCD یا CCFL (Cold-Cathode Fluorescent) و یا LED(Light Emitting Diode) است. لامپ های فلوئورسانت همان لامپ های مهتابی هستند که در منازل استفاده می شدند اما اندازه آنها کوچکتر است. اخیرا این لامپ های با لامپ های LED جایگزین شده اند. لامپ های LED هم ارازنتر هستند و هم میزان مصرف کمی دارند.

نورپردازی فلوئورسانت در تلویزیون LCD

نورپردازی LED در تلویزیون های LCD

در تلویزیون های LCD امروزه از نورپردازی LED استفاده می شود. نورپردازی LED لامپ های ریزی هستند که با آرایش های مختلف در برد LED قرار می گیرند. اگر لامپ ها در نور پس زمینه آرایش خطی را داشته باشند به آن نورپردازی Edge می گویند و اگر لامپ های LED در برد نورپردازی به صورت ماتریکسی باشند به آن نورپردازی Direct می گویند و اگر تعداد آن ها زیاد باشد به آن نور پردازی Full Array می گویند که همان نورپردازی Direct می باشد. نورپردازی Direct، نوربیشتری را تولید می کند و کیفیت تصویر مطلوب تری را ارائه می دهد.

نورپردازی LED از نوع Edge LED

نورپردازی LED از نوع Direct LED

نورپردازی LED از نوع Full Array

جمع بندی

تلویزیون های پلاسما، کنتراست، نمایش رنگ مشکی و زاویه دید بالایی را دارند. از آن طرف تلویزیون های LCD دارای روشنایی بالایی هستند و نور محیط را بهتر منعکس می کنند. تلویزیون های LCD ارزانتر تولید می شوند. تلویزیون های پلاسما مشکل سوختن پنل را دارند ولی تلویزیون های LCD ، طول عمر بالایی را دارند. 
درسال 2021 تلویزیون های Mini LED روانه بازار می شوند که از صفحه نمایش LCD استفاده می کنند و نورپردازی آن ها پیشرفته تر است. این تلویزیون ها از هر نظر از این تلویزیون ها بالارده تر می باشند. تلویزیون QN90A سامسونگ، نمونه ای تلویزیون های Mini LED می باشد که به زودی در اختیار کاربران قرار می گیرد.

برچسب ها راهنمای خرید راهنمای خرید تلویزیون تلویزیون مقایسه مقایسه تلویزیون تحلیل و بررسی تلویزیون
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی:
Email:
نظر:
Captcha