ال جی تلویزیون های LED خود را در سری UP و سامسونگ هم تلویزیون های LED را در سال 2021 در سری AU روانه بازار کرده است. آنچه در نامگذاری و شماره مدل تلویزیون های ال جی و سامسونگ تولید 2021 می توان برداشت کرد این است که تلویزیون های UP و AU از نوع LED بوده و فناوری خاصی را به جهت افزایش کارایی نمایش رنگ رنگ ندارند. تلویزیون AU8000 سامسونگ و تلویزیون UP8000 ال جی به نظر می رسد که پرفروش باشند و رقابتی را در زمینه جذب مخاطب با هم داشته باشند. در این نوشته ما این دو تلویزیون الجی و سامسونگ را مورد بررسی کامل قرار می دهیم.
نام گذاری تلویزیون های ال جی و سامسونگ در سال 2021
ال جی در سال 2021 از حرف P برای معرف سال تولید استفاده کرده است و در اینجا حرف P بیانگر سال تولید 2021 است. سامسونگ نیز از حرف A استفاده کرده است و در تلویزیون های سامسونگ حرف A بیانگر سال تولید 2021 می باشد. شما اگر ساندبار سامسونگ A650 را مشاهده کنید می بینید که این ساندبار در سال 2021 تولید شده و جایگزین ساندبار سامسونگ T650 سال 2020 شده است. به صورت کلی می توان از روی دیکد شماره مدل بسیاری از مشخصات تلویزیون را پیدا کرد. حالا در اینجا تلویزیون UP8000 و تلویزیون سامسونگ AU8000 چه قابلیت هایی را برای کاربران می توانند داشته باشند.
صفحه نمایش
مهمترین تفاوت در این دو تلویزیون به صفحه نمایش آن ها مربوط می شود. ال جی در تلویزیون UP8000 از صفحه نمایش IPS و سامسونگ در تلویزیون AU8000 از صفحه نمایش VA استفاده می کند. هر کدام از این نوع پنل ها کارایی خاص خود را دارند. پنل در هر دو تلویزیون دارای عمق نمایش رنگ 8 بیتی است که می تواندد 15.7 میلیون رنگ را نمایش دهد. آرایش ساب پیکسل ها هم در هر دو تلویزیون به صورت BGR است که شاید مقداری خوانایی متون متحرک را تحت تاثیر قرار دهد اما روشنایی و کیفیت همچنان پابرجا می باشد. از آنجا که گزینه هایی دیگری در زمینه ارائه روشنایی و کیفیت رنگ تاثیر دارند همیشه درصدی از این رنگ ها در نهایت بر روی پنل ظاهر می شوند که به آن درصدی از NTSC گفته می شود. NTSC استانداردی برای نمایش تصویر و یا رنگ ها در مقیاسی استاندارد است. خوب در این جا هر تلویزیون از یک پنل استفاده می کند و قابلیت های دیگری را نیز می تواند تحت تاثیر قرار دهد که در ادامه به آن ها می پردازیم.
زمان پاسخگویی صفحه نمایش
زمان پاسخگویی صفحه نمایش هر چه کمتر باشد بهتر است. به مدت زمانی که تلویزیون می تواند یک پیکسل را خاموش و یا روشن کند و یا به مدت زمان تغییر رنگ یک پیکسل گفته می شود. زمان پاسخگویی در تلویزیون ال جی UP8000 با پنل IPS کمتر است و می تواند جذابیت بیشتری را به نسبت مدل سامسونگ یعنی AU8000 ایجاد کند.
روشنایی تصویر
روشنایی تصویر از نورپس زمینه گرفته می شود. تلویزیون ال جی UP8000 دارای نورپردازی Direct است و سامسونگ هم در تلویزیون AU8000 از روشنایی Edge استفاده کرده است. آنچه در این دومدل تلویزیون می تواند برداشت کرد، آرایش متفاوت لامپ های LED است. هیچکدام از این تلویزیون از تاریکی منطقه ای برخوردار نیستند( تاریکی منطقه ای به روشن و خاموش کردن لامپ های LED گفته می شد و به جهت افزایش کنتراست اعمال می شود). روشنایی تصویر در هر دو تلویزیون برابر با 300 کاندلا بر متر مربع است و در زمیناه شفافیت تصویر تفاوتی را با هم ندارند.
کنتراست
کنتراست به معنی تمایز است. در تلویزیون هرچه تمایز بین رنگ ها بیشتر باشد در نهایت کیفیت تصویر بسیار جذاب تر خواهد بود. کنتراست به معنی تفاوت روشن و تاریک است وهرچه این میزان اختلاف بیشتر باشد نشان از کارایی نمایش را دارد. کنتراست در تلویزیون AU8000 سامسونگ بیشتر است و این تلویزیون می تواند در محیط های کم نور و یا همچنین برای نمایش فیلم های سینمایی فوق العاده باشد.
نمایش رنگ مشکی
رنگ مشکی هرچه دقیق تر نمایش داده شود کاربر می تواند فیلم های سینمایی را با جذابیت بیشتری تماشا کند. در تلویزیون Au8000 با توجه به پنل VA نمایش رنگ مشکی بهتر صورت می گیرد و این تلویزیون می تواند مرز بین مشکی و روشن را بسیار کمتر نمایش دهد. برای نمونه زمانی که قرص ماه در زمینه تاریک و کم نور نمایش داده می شود در اطراف قرص ماه هاله تشکیل نشده و مرز بین سفید و مشکی به خوبی مشخص است.
فرمت های دینامیکی
فرمت هایی از تصویر وجود دارند که برای نمایش به روشنایی بالایی نیاز پیدا می کنند. محتوا در اصل یا SDR هستند و یا اینکه به صورت داده های پیوسته و گسترده HDR نامیده می شوند. تلویزیون AU8000 از فرمت HDR10+ پشتیبانی می کند و تلویزیون UP8000 هم از فرمت HDR10 Pro می تواند پشتیبانی کند و آن را نمایش دهد. خوب هیچکدام از این تلویزیون ها از دالبی ویژن پشتیبانی نمی کنند. شما می توانید این فرمت های با کیفیت تصویر را از طریق میانبر هایی مانند نتفلیکس و یا دیسنی دانلود کرده و تماشا کنید.
قابلیت ارتقای کیفیت تصویر
هر تلویزیونی امروزه می تواند تصویر را ارتقای کیفیت دهد. ارتقای کیفیت به معنی افزایش روشنایی و شفافیت است که با ویژگی Active HDR صورت می گیرد. شرکت های سازنده تلویزیون در تلویزیون های با رزولوشن 4k خود از این قابلیت استفاده می کنند تا بتوانند محتوای غیر 4k را ارتقای کیفیت دهند. شما می توانید با این تلویزیون ها محتوای HD و Full HD را با کیفیت بالایی تماشا کنید.
کارایی تلویزیون برای نمایش تصویر بازی یا تصویر سریع
فرکانس تصویر در هر دو تلویزیون برابر با 60 هرتز است. سامسونگ با پردازنده کریستال 4k و ال جی با پردازنده a5 تصویر را پردازش می کند. محتوایی که امروزه در بازار وجود دارد دارای نرخ فریم 24 تا 60 فریم بر ثانیه می باشند که به خوبی با این تلویزیون ها نمایش دهده می شوند. تلویزیون UP8000 دارای زمان پاسخگویی کمتر هم چنین تاخیر در انتقال داده در پورت های این تلویزیون نیز کم می باشد که کارایی بیشتر این تلویزیون را برای تصاویر سریع نشان می دهد.
صدای 20 وات اما با کدام ویژگی ها
هر دو تلویزیون ال جی و سامسونگ دارای کیفیت صدای مطلوبی هستند. این تلویزیون صدای 20 وات را دارند که می تواند جذاب باشد. از دو اسپیکر برای انتشار صدا استفاده می کنند که هر کدام 10 وات توان صوتی را دارند. ال جی و سامسونگ هر دو از فرمت های دالبی دیجیتال و DTS پشتیبانی می کنند. یکی از پورت های HDMI در هر دو تلویزیون دارای قابلیت بازگشت صوتی یعنی ARC است که می توان با آن صدای تلویزیون را بر روی ساندبار ها با کیفیت بالا پخش کرد. قابلیت پخش صدا و با بلوتوث و یا اشتراک گذاری صدا در هر دو تلویزیون وجود دارد.
طراحی و جذابیت
هر دو تلویزیون دارای طراحی پایه کنار می باشند. تلویزیون ال جی UP8000 دارای دو پایه V شکل است اما تلویزیون سامسونگ AU8000 دو پایه صاف دارد. پایه در تلویزیون سامسونگ AU8000 نیازی به پیچ برای بستن ندارد. هر دو تلویزیون نمایی جذاب دارند. در تلویزیون سامسونگ AU8000 میزان حاشیه پنل برابر با 0.9 سانتیمتر و میزان ضخامت قاب هم برابر با 3.1 سانتیمتر می باشد. سامسونگ درتلویزیون AU8000 از طراحی AirSlim استفاده کرده است که جذابیت آن را می توان به وضوح مشاهده کرد. تلویزیون ال جی UP8000 دارای میزان حاشیه پنل 1.4 سانتیمتر و ضخامت قاب 6.4 سانتیمتر می باشد. هر دو تلویزیون را می توان بر روی دیوار نصب کرد اما تلویزیون سامسونگ با توجه به باریک بودن قاب جذابیت بیشتری را ایجاد خواهد کرد.
ورودی و خروجی ( پورت ها)
هر دو تلویزیون از پورت های کاربردی برخوردار می باشند. آنچه توجه ما را جلب کرده است نبود پورت های کامپوزیت و کامپوننت در تلویزیون سامسونگ AU8000 است که در این صورت باید از تبدیل HDMI به این پورت ها استفاده کرد. کامپوزیت و کامپوننتن برای اتصال دستگاه های قدیمی به تلویزیون به کاربرده می شوند و همان پورت های سه رنگ و 5 رنگ می باشند. هر دو تلویزیون از 3 پورت HDMI و 2 پورت USB برخوردار بوده و یکی از پورت های HDMI در آن ها دارای قابلیت بازگشت صوتی است. پورت اپتیکال ، شبکه، آنتن و .... در دامنه ورودی و خروجی های این تلویزیون ها قرار گرفته اند
قابلیت های هوشمند
بعضی از کاربران با ال جی راحت تر بوده و سیستم عامل WebOS را ترجیح می دهند چراکه کاربری اسان و و سرعت بالایی را دارد و تازه در زمان کار با منو می توانید تصویر را نیز تماشا کنید. از طرفی دیگر تایزن دارای قابلیت های متنوع است و کاربران سامسونگ با آن راحت تر می باشند. آنچه می توان در این زمینه برداشت کرد این است که هر سیستم عاملی را می توان یاد گرفت و با آن وفق شد. هر دو سیستم عامل یعنی تایزن و WeBOS می توانند نیاز کاربران را برآورده کنند. در این زمینه هیچکدام بر دیگری برتری ندارد.