سامسونگ همانند سال قبل ساندبار های خود را روانه بازار کرده است. ساندبار سامسونگ A450 تحت عنوان و شماره مدل HW-A450 و ساندبار سامسونگ A650 تحت عنوان و شماره مدل HW-A650 از پر فروش های سامسونگ خواهند بود. البته باید عنوان کنیم که بالارده های سامسونگ در این زمینه اغلب وارد کشور نمی شوند ، شاید به این دلیل باشد که قیمت آن ها بالا بوده و کاربر شاید زیاد تمایلی به خرید آن ها را نداشته باشد. برای نمونه در سال قبل یعنی سال 2020 ساندبار سامسونگ Q70T به تعداد خیلی محدود در اختیار کاربران قرار گرفت. ساندبار A450 جایگزین ساندبار T450 و همچنین مدل A650 هم جایگزین ساندبار 2020 سامسونگ یعنی T650 شده است. این دو ساندبار تفاوت ها و شباهت هایی را با هم دارند و در این نوشته می خواهیم به آن ها بپردازیم
معنی و مفهوم ساندبار
ساند(Sound) بار (Bar) یک سیستم صوتی متشکل از چند اسپیکر می باشد. در واقع بار به معنی قابل میله ای و یا میله می باشد. چون در ساندبار اسپیکر ها بر روی یک میله قرار می گیرند به آن سیستم صوتی ساندبار می گویند. ساندبار یا ساب ووفر دارد و یا بدون ساب ووفر می باشد. ساب ووفر معمولا خود به تنهایی از تک تک اسپیکر های موجود در بار توان صوتی بالایی را دارد. ساب ووفر فرکانس کم دامنه یا صدای بم را انتشار می دهد و اسپیکر های بار هم صدای تیز و یا پر دامنه را انتشار می دهند. معمولا در بیشتر ساندبار همه، قسمت بار از ساب ووفر جدا بوده و به صورت واحدی جدا در نظر گرفته می شود. انتقال صدا از ساندبار به ساب ووفر اغلب به صورت بی سیم است و در نتیجه آن می توان ساب ووفر را در هر جایی از اتاق قرار داد اما معمولا در کنار تلویزیون قرار داده می شود و بار هم هم در جلو تلویزیون و یا اگر تلویزیون بر روی دیوار نصب باشد، بار در پایین تلویزیون به دیوار با براکت مخصوص نصب می شود. ساندبار ها شاید به اندازه سینما خانگی ها نتوانند کیفیت صدای 3 بعدی را داشته باشند اما با توجه به جذابیت طراحی و ویژگی های منحصر به فردی که دارند بیشتر از سینما خانگی مورد استفاده قرار می گیرند.
سیستم صوتی و تعداد کانال ها
ما در این جا دو سیستم صوتی سامسونگ یعنی مدل A450 و A650 را مورد بررسی و مقایسه قرار داده ایم و در این قسمت به کانال های صوتی می پردازیم. کانال صوتی می تواند یک دسته اسپیکر و یا تک اسپیکر باشد. ساندبار A450 سامسونگ 2.1 کاناله است. در این ساندبار در قسمت بار از دو اسپیکر در کناره های چپ و راست استفاده شده است و عدد 2 بیانگر آن است، ساب ووفر هم چون واحدی مجزا است به صورت0.1 در نظر گرفته شده است. در نیتجه سیستم صوتی ساندبار سامسونگ A450 به صورت 2.1 کاناله است.
ساندبار A650 دارای سیستم صوتی 3.1 کاناله است. در این ساندبار خود بار دارای 3 اسپیکر در کناره ها و در قسمت وسط می باشد که نشان می دهد اسپیکر مرکزی هم دارد که به اهمیت آن می پردازیم. سابووفر هم به صورت مجزا بوده و 0.1 را به خود اختصاص می دهد. باید بگوییم که ایجاد نقطه یا Point در بین دو عدد 3.1 تنها بیانگر تمایز بین آن ها بوده و معنی خاص دیگری را ندارد.
خوب تا به اینجا مشخص شده که ساندبار A650 دارای یک اسپیکر بیشتر است و در آن اسپیکر مرکزی وجود دارد. سیستم صوتی با کانال ها بیشتر قطعا کیفیت صدای مطلوب تری را ارائه می دهد.
توان صوتی
توان صوتی به صورت RMS بیان می شود. RMS همیشه توانی بوده که اسپکر می تواند انتشار دهد به گونه ای که بیشترین طول عمر را داشته باشد. توان صوتی در ساندبار A450 برابر با 300 وات و در ساندبار A650 برابر با 450 وات می باشد. توان صوتی در ساندبار A650 بیشتر بوده و می تواند صدایی پر توان تر و همه جانبه تر به اجرا بگذارد.
اسپیکر مرکزی و تاثیر آن در ارائه دیالوگ
برای اینکه دیالوگ بهتر شنیده شود نیاز به یک اسپیکر مرکزی در میان مجموعه می باشد. ساندبار سامسونگ A650 دارای اسپیکر مرکز می باشد و می تواند صدای فیلم ها، شوها و یا پادکست ها را بهتر انتشار دهد. در واقع صدای وسط تنظیم کننده صدای چپ و راست نیز می باشد که ساندبار A650 به خوبی از این قابلیت برخوردار شده است. ساندبار A450 دارای اسپیکر مرکزی نیت و برای دیالوگ ضعیف تر از مدل بالارده خود یعنی A650 عمل می کند.
کیفیت ساخت و طراحی
خوشبختانه همانند مدل های سال قبل این دو دستگاه کیفیت ساخت مطلوبی را دارند. در هر دو ساندبار قسمت ساب ووفر از چوب ساخته شده و بار هم از پلاستیک ساخته شده است. ساب ووفر برای صدایی همه جانبه تر دارای پورت می باشد. پورت همان حفره می باشد که در ساب ووفر قرار داده می شود. این پورت در هر دو ساندبار در قسمت پشت ساب ووفر قرار گرفته است. قسمت پایین تر پورت هم محل کابل برق و همچنین دکمه خاموش و روشن کردن وای فای Wi-Fi می باشد.
در ساندبار سامسونگ A450 قسمت بالایی و جلویی با پارچه ای مشکی رنگ پوشیده شده تا محافظی برای اسپیکر های بار باشد. بار در ساندبار A650 با پوشش توری فلزی در قسمت بالایی و جلویی همراه است که Grille نامیده می شود.
صفحه نمایش دیجیتالی ساندبار A450 در وسط بار و در مدل A650 در قسمت سمت راست قرار گرفته است. دکمه های کم و زیاد کردن و یا مکث صدا در هر دو ساندبار وجود دارد.
قسمت پشت بار محلی برای کابل برق و پورت ها می باشد. در سمت راست بار در هر دو مدل پورت برق قرار دارد و در سمت چپ هم ورودی و خروجی ها قرار گرفته اند. این ساندبار ها می توانند بر روی دیوار هم نصب شوند به گونه ای که بتوان به پورت های آن ها دسترسی داشت.
ورودی و خروجی ها
ساندبار سامسونگ A450 دارای پورت برق و پورت اپتیکال و همچنین پورت USB می باشد. این ساندبار پورت HDMI ندارد و از قابلیت ARC برخوردار نیست. ساندبار سامسونگ A650 دارای پورت HDMI با قابلیت ARC و همچنین پورت اپتیکال، پورت USB و پورت Full HDMI In می باشد. این ورودی و خورجی های در ساندبار های نشان می دهند که ساندبار سامسونگ A650 می تواند بسیار کاربردی در از مدل پایین تر خود یعنی A450 باشد.
فرمت هایی که با این ساندبار ها پشتیبانی می شوند.
ساندبار سامسونگ A450 با پورت اپتیکال می تواند از فرمت دالبی دیجیتال و یا DTS پشتیبانی کند از طرفی ساندبار A650 هم پورت اپتیکال و هم پورت HDMI ARC را دارد که هر دو از دالبی دیجیتال و DTS پشتیبانی می کنند. پهنای پورت HDMI ARC برای صدا بیشتر از پورت اپتیکال بوده و هم فرمت های بیشتری را پشتیبانی می کند و هم کیفیت مطلوب تری را ارائه می دهد.
سخن پایانی
ساندبار های سامسونگ در سال 2021 با مشخصاتی فراتر و بهتر از مدل های سال قبل وارد بازار شده اند. برای نمونه ساندبار A650 دارای قابلیت کیوسمفونی و یا صدای متناسب است که در مدل سال قبل یعنی ساندبار T650 موجود نبود. انچه در مقایسه این دو ساندبار برداشت می شود، توان 150 واتی بیشتر مدل HW-A650 به نسبت مدل HW-A450 می باشد. وجود پورت ها در ساندبار حیاتی بوده و ساندبار A650 در این زمینه نیز پیشگام تر می باشد.